Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Защо Китай не подцени опасността от заразата?

Ще има промени във функциониране на световната икономика и при изработването на механизми за регионално сътрудничество, прогнозира доц. д-р Евгений Кандиларов

Защо Китай не подцени опасността от заразата?

Снимка: Emily Elconin/Bloomberg

В Китай имаше пълна блокада на мегаполиси, за да се справят с коронавирусната пандемия. Драконовските мерки там са елемент на народопсихология и дисциплина, но и на принципите на тоталитарната държава, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "Светът е бизнес",  доц. д-р Евгений Кандиларов, експерт по политическите и икономически въпроси в Източна Азия.

Още по темата

"За разлика от други пъти, когато Китай вероятно може да бъде обвиняван, че не реагира достатъчно бързо, не мисля, че в тази ситуация става въпрос за умишлено манипулиране на данни относно сериозността на пандемията", посочи той.

Доцент д-р Кандиларов смята, че по-скоро Световната здравна организация, САЩ и Европа са неглижирали и подценили опасността от заразата.

Експертът предвижда сериозни промени в начина на функциониране на световната икономика, както и изработването на механизми за регионално сътрудничество.

Кандиларов прогнозира и допълнително повишаване на напрежението между САЩ и Китай, което по думите му няма да е полезно нито за световната икономика, нито за световния ред.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Bloomberg TV
Как България да се фокусира върху секторите със структурни дефицити?